Ruduo – metas, kai surenkame kupinas pintines vaisių, daržovių, grybų ir kitų gėrybių. Siekdami formuoti sveikos mitybos įgūdžius, skatinti vaikus vartoti vaisius ir daržoves 2013 m. spalio 7–11 d. Visagino lopšelyje-darželyje organizavome kūrybinę savaitę „Eina rudenėlis takučiu, neša dovanėlių ant pečių…“. Kūrybinės savaitės tema buvo obuolys. Vaikai ne tik minė mįsles, piešė, gamino aplikacijas, lipdė, ragavo obuolius, bet ir atliko kūrybines dėdės Rudenėlio užduotis. Mažiausi (2-3 m. amžiaus) vaikai patys spaudė ir ragavo natūralias obuolių sultis, vyresnieji ikimokyklinio amžiaus vaikai gaminosi vaisių salotas. 4-5 m. amžiaus vaikai maišė ir minkė tešlą, patys šovė į lopšelio-darželio virtuvės krosnį obuolių pyragą, mielai bendravo su virėjomis. Patys vyriausieji gamino daržovių salotas su obuoliais. Per sunkų, tačiau prasmingą darbą pavyko pagaminti daržovių tortą, morkų ir obuolių salotas, salotas „Morka“.
Vaikai savo darbu buvo ypač patenkinti, nes ne tik mokėsi atlikti kasdienius maisto gaminimo darbus, kulinarijos gudrybių, bet ir patys galėjo pačiupinėti, pauostyti, paragauti gaminamų produktų sudedamųjų dalių, pabendrauti su virėjomis, apžiūrėti erdvią virtuvę, kurioje ant viryklės pūpsojo didžiuliai puodai, kupini rūpestingai pagaminto maisto.
Kūrybinė savaitė baigėsi Rudenėlio švente. Joje į svečius atkeliavo rudenėlio sesės, dėdė derlius, linksmasis lietutis. Vaikai šoko, dainavo, rūšiavo vaisius ir daržoves, varžėsi gražiausios rudeninių lapų puokštės konkurse, minė mįsles, šaukšteliais nešė vandenį ir atliko dar daug kitų smagių užduočių. Išvykdamos rudenėlio seses ir lietutis vaikams pažadėjo sugrįžti su gausiomis dovanomis.
Visagino lopšelio-darželio „Kulverstukas“ direktorės pavaduotojos ugdymui Dalios Česnulevičienės inf. ir iliustr.