Pasigaminti savo rankomis tikro šokolado saldainių, vaikai 2016 m. kovo 21 d. Panevėžio lopšelio-darželio „Puriena“ vaikai vyko į Šiaulius. Aišku, neapsieita be informacijos apie šokolado naudą. Daug vietos skiriama šokolado pažinčiai su žmogumi ir jo migracija po pasaulį. Beje, čia daugiau dėmesio skiriama visai ne gerai žinomam konditerijos gaminiui, o labiau skystam jo pusbroliui, dažniausiai tampančiam karštu šokoladu. Įdomu, kad pasaulyje karštu šokoladu nuolat mėgaujasi apie 1 proc. gyventojų. Iš kitos pusės, ir kakava anksčiau buvo kitokia negu dabar – joje buvo kakavos sviesto. Jeigu šokolade tokio sviesto nėra, jis negali vadintis šokoladu – tai tik plytelė…
Šmaikščiai papasakojama šokolado istorija, ištirpinamas šokoladas. Prieš pradedant lieti šokoladinius saldainius, šokoladas temperuojamas: pilamas ant stalo ir mentelėmis vėsinamas. Vėliau liejamos formelės. Kai tik šokoladas formelėse sustingsta, iškilmingai skelbiama pačio šviežiausio šokolado degustacija.
Po to prasideda pats smagumas. Vaikai įsijaučia į gamybos procesą. Jie savo rankomis gamina saldainius patys.
Tuo kelionė nesibaigia. Vaikai prie Talkšos ežero (prie "Lapės") – pasivaikščioja energetiniu labirintu. Kaip ir piramidės, taip ir labirintai yra sudaryti iš geometrinių formų, kurios sukuria šventą erdvę. Einant šiuo labirintu intensyviai dirba abu smegenų pusrutuliai, todėl gerėja suvokimas, jutimas, sąmoningumas. Laikas, praleistas labirinto centre, subrandina atsakymus Jūsų apmąstymams…Vaikams kilo daug džiugių emocijų, ieškota išėjimo iš labirinto. Suktas ne vienas ratas…
Panevėžio lopšelio-darželio „Puriena“ priešmokyklinio ugdymo pedagogės Jolantos Aleknavičiūtės inf. ir iliustr.
